Stellator-rakenne

 

 

Etupinnan lasitus

Karkaistua lasia, jonka paksuus on 6 mm ja joka kiinnitetään runkoon asennusliimalla ja metallikulmien avulla. Saatavilla myös valetusta polykarbonaatista, jonka paksuus on 4 mm. Yksinkertaisen asennusmenetelmän ansiosta lämpökeräimen kunnossapito ja korjaus on helppoa tarvitsematta purkaa koko rakennelmaa.

Poistoilmaimuri

Tehokas poistoilmaimuri poistaa lämpökeräimen rungon kautta 1400 m3 ilmaa tunnissa. Sen melutaso on alhainen.

Metallikulmat

Tukevat etupinnan lasitusta ja suojaavat runkoa mahdollisilta vaurioilta.

Tukielementit

Varmistavat lämpökeräimen paneelien kiinnittymisen ja samalla estävät lasia taipumasta.

Liittimet

Liitännät tehdään käyttäen lämpöä tasaavia aaltoputkia, jotka on valmistettu korroosionkestävästä teräksestä. Useita lämpökeräimiä voi kiinnittää toisiinsa joustavasti suoraan ilman ylimääräisiä liitoskappaleita. Tuloissa on 1 tuuman vakiokierre.

Runko kosteuden kestävää vaneria

Runko on valmistettu vanerista, jota käytetään huviveneiden valmistukseen. Tämän materiaalivalinnan ansiosta rakenteesta on saatu yksinkertainen ja helposti huollettava kaikissa olosuhteissa. Asentaminen on mahdollisimman helppoa, koska lämpökeräimen voi asentaa vapaasti suoraan rungon seinämiin itseporautuvilla ruuveilla. Ilman tulokanavat ovat rungon takaseinässä.

Innovatiivinen

Innovatiivinen FinnStainless-tasolämmönvaihdin on valmistettu korroosionkestävästä ohutlevyteräksestä. Lämmönvaihtimen paneelin sisäpuolella on tasaisin välein kanavia lämmönsiirtoainetta varten. Koska FinnStainless-lämmönvaihtimen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen paneelit kokoonpano tapahtuu erityisellä tekniikalla, joka ei sisällä juotoksia eikä hitsausta korkealla lämpötilalla, se kestää paineen ja lämpötilan aiheuttamia kuormituksia, pakkasta ja mekaanisia vaikutuksia. Patentoidun rakenteen ansiosta lämmönvaihdin voi yhtä tehokkaasti toimia sekä aurinkolämmön absorberina että lämmönvaihtimena ilman kanssa. Näin ollen sitä voi käyttää ilmalämpöpumpun jäähdyttimenä ilmastointia varten.

Luotettavuus

Yksinkertaisen rakenteensa ja toimintaperiaatteensa sekä huolellisesti valittujen materiaalien ansiosta FinnStainless Stellator -lämpökeräin on helppo asentaa ja käyttää. Sen vaurioituessa korjaustyöt voidaan tehdä perusvälineillä ja -materiaaleilla tarvitsematta purkaa koko lämmönvaihtimen asennusta.

Laitteen perustan muodostavat lämmönvaihtimet, jotka on valmistettu korroosionkestävästä teräksestä ja jotka kestävät kemiallisia ja mekaanisia vaikutuksia sekä paineen ja lämpötilan aiheuttamia kuormituksia ja ovat itsepuhdistuvia. Lämpökeräimen runko kestää kaikenlaisia sääolosuhteita ja pakkasta.

Näiden ja kaikkien muiden tekijöiden ansiosta FinnStainless Stellator on erittäin luotettava ja toimintavarma yli 15 vuoden käyttöikänsä ajan.